Crossfire OA

Dynamische ontladende brace

De BioSkin Crossfire OA is een lichtgewicht dynamische kniebrace voor mensen met unicompartimentele gonartrose. Daarnaast wordt deze kniebrace ook ingezet bij degeneratief meniscusletsel.

Artikelnummer: B 5190
Categorie: Kniebraces

Productbeschrijving

De Crossfire OA biedt klinisch gevalideerde pijnverlichting en een hoge mate van patiënttevredenheid. Het lichtgewicht scharnier en de dunne, ademende materialen leveren een product op dat comfortabel en gemakkelijk te dragen is, zelfs onder kleding. Het ontwerp met riem en gesp maakt het aan- en uittrekken gemakkelijk voor patiënten. De CrossFire OA is ook ontworpen voor een lange levensduur met gemakkelijk te vervangen klittenbandpanelen, zodat de patiënt jarenlang gebruik van dezelfde kniebrace kan krijgen.

Hoe werkt het principe van Unloaden:

Wanneer de gewrichten in de knie elkaar raken, doordat het kraakbeen tussen de botten versleten is, geeft dat veel pijn bij activiteiten.
De banden van de Crossfire OA kniebrace oefenen een lichte kracht uit. Hierdoor wordt de druk aan de zijde waar de gewrichten met elkaar contact maken verminderd. Dit resultaat wordt “unloaden” genoemd. Het ontlast de pijnlijke zijde van de knie.

Het losser of vaster zetten van de band bepaalt de mate van kracht dat wordt uitgeoefend. Is er spraken van artrose in de knie aan één zijde dan biedt de Crossfire OA kniebrace een oplossing. De artose zit dan of aan de binnenzijde (mediaal) of aan de buitenzijde (lateraal) van de knie, eventueel in combinatie met letsel aan de meniscus ontstaan door langdurige overbelasting.

Tibiofemoraal: de CrossFire OA maakt gebruik van een driepunts hefboomsysteem en een niet-elastische riem om de knie uit varus of valgus te trekken en pijn te verminderen.¹

Patellofemoraal: onder patiënten met tibiofemorale OA heeft 91% ook radiografische patellofemorale OA.² Van de Q-riem van BioSkin is klinisch bewezen dat het de pijn in het PF-gewricht vermindert door een goede patella-uitlijning te ondersteunen en het gezamenlijke oppervlakcontact te vergroten.

1. Petersen, Wolf et al. “Biomechanical effect of unloader braces for medial osteoarthritis of the knee: a systematic review (CRD 42015026136)” Archives of orthopaedic and trauma surgery vol. 136,5 (2016): 649-56.
2. Duncan R, Hay EM, Saklatvala J, Croft PR. Prevalence of radiographic osteoarthritis: it all depends on your point of view. Rheumatology (Oxford). 2006;45(6):757–760.
3. Callaghan, M. et al. “Beneficial effects of a brace for patellofemoral OA: results of a randomised trial” Osteoarthritis and Cartilage vol. 21 (2013): S23


Kniebrace Crossfire OA Video

Kniebrace Crossfire OA Matentabel

Wat zeggen anderen over de Kniebrace Crossfire OA

Testimonials volgen snel!

Rodi de Haas, Lomed Nederland

Assortiment

Ontdek het gehele BioSkin assortiment

Beste kwaliteit

Betrouwbare partner van ziekenhuizen

Deskundig advies nodig?

Ga verder naar onze klantenservice